Menu:

Länkar:


Webbhotell:

Version:

Ancla Webb v2.0


Länkbyte
Länkvänner

Golf

Att spela golf har blivit en riktig folksport, faktiskt en av Sveriges största sett till antalet utövare. Golfen ger både motion, naturupplevelser och tävlingsmoment i en härlig blandning. Passar såväl gammal som ung.

Själv har jag spelat golf sedan 1989. Jag är medlem i Motala GK, och har därav en kuperad och rolig naturbana som hemmabana. Väl värd ett besök om man gillar utmaningar...

Från och med år 2007 inleddes ett samarbete med Mjölby GK och Vreta Kloster GK. Samarbetet innebär bl.a. att medlemmar i de tre klubbarna spelar gratis på varandras banor. År 2007 var även det år då Motala GK invigde 9 nya hål. Nya banan är av helt annan karaktär än gamla 18-håls banan. Niohålsbanan är en öppen bana av hedkaraktär, betydligt mindre kuperad än den gamla.

År 2008 utökades sammarbetet att innefatta även Tranås GK och Söderköpings GK, så då fick man plötsligt fem banor. År 2012 drog sig Söderköping ur sammarbetet men ersattes då av Finspångs GK

För egen del har jag ytterligare en liten "morot" med mitt golfspel. Eftersom jag även gillar att resa och se nya platser, försöker jag varje år att spela några banor jag ej tidigare har spelat. För närvarande har jag avverkat 198 olika banor i tolv länder. Förutom 118 banor i Sverige har jag spelat i Thailand(40 st), Danmark(8), Marocko(1), Spanien(15), Irland(5), Frankrike(3), Tyskland(1), Norge(1), Polen(4), Lettland(2) och Grekland (1). Exakt vilka banor jag spelat kan ses under "Golf - Spelade banor" i menyn till vänster.

Hösten 2009 tog jag beslutet att ge min golf ytterligare en dimension. Jag började då att inhandla gamla golfklubbor från början av 1900-talet, d.v.s. träskaftade (hickory) klubbor. I Motala har vi en bana som enligt min mening är suverän för hickoryspel. Jag syftar då på "Heden" där det redan vid invigningen, hösten 2007, spelades en runda hickorygolf av Pierre Fulke och Adam Mednick. Troligen har det inte spelats mer hickory där tills jag var ute och provspelade mina nyköpta klubbor två år senare. Nu hoppas jag att mitt eget spel kommer att väcka intresse så att fler Motalaspelare finner tjusningen med hickorygolf. På sikt vore det även trevligt med en Hickorysektion och lite mer organiserad verksamhet.

Plötsligt händer det! För mig blev söndagen den 24 mars 2019 en milstolpe i mitt golfliv. Efter 30 års golfande kom min första HIO (Hole-in-one). Trots att det alltid varit en stor önskan så blev ändå min reaktion mer lugn och återhållsam än jag förväntat mig. Mer ett konstaterande att "Då var det gjort". Ingen restaurang öppen så även firandet blev av det återhållsamma slaget. Själklart korkades en flaska bubbel upp när vi kom hem. Lite firande var det allt värt!!!