Menu:

Mina tävlingar

2016:
Svenska Hickorymästerskapen, Borås GK Norra banan

Svenska Hickorykannan,
Borås GK Södra banan

Presentation:

Östgöte som efter ca 20 års "vanlig" golf äntligen funnit spelet med träskaftade klubbor. Att spela hickory är enligt min mening mycket roligare (och svårare) än traditionell golf. Började själv att "hacka" med dessa klubbor hösten 2009. Denna webbsida har jag skapat för att kunna dela med mig av mina upplevelser med hickoryklubborna.

Länkar:

Version:

HedHickHack v1.4

Välkommen

till Heden Hickory Hackers Hemsida. Spel med hickoryklubbor är idag en relativt sällsynt företeelse på Motala GK, men förhoppningsvis kommer det att öka de närmsta åren. Klubben bildades 1956 som Motala Vadstena Golfklubb. Banan låg då i Vadstena. I början av 1960-talet påbörjades en bana vid Långetorp i utkanten av Motala och klubben blev endast Motala Golfklubb. De första sex hålen öppnades 1963 och ett par år senare var nio hål spelklara. 1980 invigdes ytterligare nio hål och fram till 2007 var Motala Golfklubb en 18-hålsanläggning. Sommaren 2007 invigdes Hedbanan med nio nya hål och klubben förfogar nu över 27 omväxlande golfhål.

Hickory hacker

Hedbanan har designats av Pierre Fulke och är utlagd på böljande jordbruksmark. Slingan är av hedkaraktär och är inte speciellt kuperad. Vid "Hedens" officiella invigning hösten 2007 spelades det invigningsgolf av Pierre Fulke, Adam Mednick samt två juniorer från klubben. De två mer erfarna herrarna, som idag är hickoryspelare av yppersta klass, visade upp hur denna form av golf ska spelas. "Heden" är en bana som verkligen lämpar sig för spel med träskaftade klubbor.

Hickorytävling på Motala GK 2013-07-21
Idag har den första hickorytävlingen avgjorts på Motala GK. I högsommarvärme svingade 10 spelare från östgötaklubbar sina träklubbor. Förutom Motalaspelare gästades klubben av spelare från Norrköpings GK, Ombergs GK och Vadstena GK. Tävlingen avgjordes över 18 hål med bansträckningen Park-Hed. Vinnare blev Andreas Alsén, Ombergs GK, med 73 slag Netto. Hickory hackerVästerås Hickory Open 2013-09-21
För att vara 21 september kunde man inte önska sig bättre väder när Västerås GK stod som värd för dagens hickorytävling. Det var definitivt ingen dimma som spred sig runt golfrestaurangen på kvällskvisten, utan snarare resultatet av 30 cigarrökande herrar som avnjöt var sin Perdomo Fresco i bästa "Jimenes-stil". Hickory hacker